"Az Európai Unió Kultúra programjának támogatásával"2011 / 2012

2011. június 28. – július 3.
10. Kontakt Budapest Nemzetközi Improvizáció Fesztivál (D#1)
Helyszín: SÍN Kulturális Központ
A 2002 óta minden évben megrendezett fesztivál képességektõl függetlenül mindenki számára nyitott. A fesztivál keretében végzett munka komoly és elmélyült, ugyanakkor a program lehetõséget ad kísérletezésre, bemutatkozásra, játékra, szabad táncolásra, beszélgetésekre, elõadásokra, a találkozásra. A fesztiválra nyitott minden tánc vagy elõadó mûvész, színész, zenész, az improvizáció elkötelezett hívõi és a mûfaj iránt újonnan érdeklõdõk számára is.
A 6 napos esemény hasonló, mint az utóbbi két évben és céljaiban követi az elõzõ évek fesztiváljait. Elkötelezetten vállalja a folyamatos és (ország) határok nélküli mozgáskutatást, az improvizatív elõadói gondolkodásmód megismerését, tanulmányozását és prezentációját. Szeretnénk az órák széles választékát kínálni. A projekteket idén 2-2 mester vezeti, egy intenzív kurzus lesz és a szabadon látogatható nyitott órák mellett, lab-ek, jam-ek, beszélgetések, elõadások is lesznek. Idén is lesz pihenõ sarok és masszázs lehetõség, családi kontakt és egyéni Feldenkrais órákat is lehet majd venni.
Mûvészeti vezetõ: Gál Eszter
Tanárok: Éva Karczag (H/NL), Kálmán Ferenc (H), Mirva Makinen (FIN), Lior Ophir (ISL), Karen Schaffman (USA), Peter Pleyer (D), Sabine Parzer (A), Bárdos Adrienne (H), Bóta Ildikó (H), Csuday Dóri (H), Dombi Kati (H), Farkas Dorka (H), Gábor Júlia (H), Gál Eszter (H), Györke Tímea (H), Kéri Judit (H), Kovács Kata (H), Kovács Vera (H), Lipka Péter (H), Nagy Zoltán (H), Szilágyi Enikõ (H)
Résztvevõk száma: 112 fõ
Szervezõ partner: Kontakt Budapest

2011. szeptember – 2012. május
workshopok az Új Elõadómûvészeti Alapítvány szervezésében (D#1)
Helyszín: Goli Tánchely

Tervezett program:
Molnár Csaba kortárstánc technika és kompozíciós worskhop
Karczag Éva release technika workshop
Rasmus Ölme kortárstánc technika workshop
Zvi Gotheiner balett workshop
Eleonora Valére-Lachky kortárstánc technika workshop
Szervezõ partner: Új Elõadómûvészeti Alapítvány

2011. október - december
Az ismeretlen kutatása - improvizációs alkotómûhely / Õszi félév (D#1)
Helyszín: Trafó Stúdió, MU Színház

A tánc és más mûvészeti ágak együttmûködését segítõ rezidencia-program a Mûhely Alapítvány szervezésében. Koncepció: Michaela Pein (A), mûvészeti tanácsadó: Gál Eszter (H). Az ismeretlen kutatása közös gondolkodás arról, hogy mit is jelent az improvizáció a kortárs mûvészetben. Mit jelent alkotónak, koreográfusnak, táncosnak és mit jelent a befogadónak? Ezekre a kérdésekre építve áll össze a féléves periódusokra osztott program.
A programban résztvevõ alkotók:
Dombi Katalin (HU)
Rebecca D’Andrea (IT)
Bemutató: MU Színház, 2010. december 13.
Szervezõ partner: Mûhely Alapítvány

2011. november 13.
Kontakt és Improvizáció Ünnep CI39 (D#1)
Helyszín: Trafó

A Kontakt Improvizáció 39. évfordulójának ünnepe déltõl este 10-ig a Trafóban.
1972-ben New Yorkban, a John Webber Galériában a Steve Paxton vezette csoport elsõ kontakt improvizáció elõadásával kezdõdött a Kontakt Improvizáció (CI) története.
Kontakt improvizáció nyílt nap. Program: neves külföldi és magyar vendégek, interaktív programok, jam. Mûvészeti vezetõ: Gál Eszter.
Tanárok: Stephanie Maher (USA/D), Peter Pleyer (D)
Szervezõ partner: Kontakt Budapest

2011. november 29-30.
Eleonora-Valere Lachky és Molnár Csaba új bemutatója (D#3)
Helyszín: Trafó

A két fiatal koreográfus a Trafó felkérése készíti el az egy estén bemutatásra kerülõ koreográfiát.

Eleonora-Valere Lachky: Whirling
Táncosok: Jónás Zsuzsa, Mikó Dávid, Varga Csaba, Juhász Péter, Egyed Bea
 A Whirling öt táncosa, folyamatosan feszegeti fizikai korlátait, önmagukból és egymásból nyert energiájuk állandó megosztásával és újrahasznosításával. A vitalitás, az egyszerûség és a nyers erõ olyan élõ energiamezõként jelenik meg a színpadon, melynek egyik végpontján a különbözõ egyéniségek állandóan konfrontálódnak egymással, a másik szélén pedig ott  egy csendes, nyugodt, idilli hely, egy menedék,  ahol legszívesebben mindenki álomra hajtaná a fejét.

Molnár Csaba: KITTY 2012
Alkotótársak és elõadók: Garai Júlia, Molnár Csaba, Marco Torrice, Vass Imre A Kitty 2012 zenéje által kreált posztapokaliptikus atmoszférában felbukkanó történések helyüket, értelmüket keresik. Ezer jelentés és megoldás merül fel, de KITTY 2012-ben nincs mit megérteni.

2012. január – 2012. május
Táncnépszerûsítõ/Beavató színházi program (D#3)
Helyszín: Trafó

A Trafó egy olyan korszerû és elõremutató oktatási program-csomagot dolgozott ki, amelynek célja egy interaktív, inspiráló párbeszéd lehetõségének megteremtése a tizenéves korosztály és a mûalkotások, mûvészek, kortárs kultúra között.
A programba bevont táncegyüttesek:
Tünet Együttes
Forte
Pedagógiai mentor: Gyevi-Bíró Eszter (KOHÓ)
A program blogja: http://beavato.freeblog.hu

2012. február - május
Az ismeretlen kutatása - improvizációs alkotómûhely / Tavaszi félév (D#1)
Helyszín: Trafó Stúdió, SÍN Kulturális Központ, MU Színház

A tánc és más mûvészeti ágak együttmûködését segítõ rezidencia-program a Mûhely Alapítvány szervezésében. Koncepció: Michaela Hargitay (A/H), mûvészeti tanácsadó: Gál Eszter (H). Az ismeretlen kutatása közös gondolkodás arról, hogy mit is jelent az improvizáció a kortárs mûvészetben. Mit jelent alkotónak, koreográfusnak, táncosnak és mit jelent a befogadónak? Ezekre a kérdésekre építve áll össze a féléves periódusokra osztott program.
A programban résztvevő alkotók:
Bari Kim (ROK), alkotótárs: Simon Márton
Horváth Brigitta, alkotótárs: Tucker András
Közös záró est:  MU Színház, 2011. április 26.
Szervezõ partner: Mûhely Alapítvány

2012. május 3-4.
Fehér Ferenc: új bemutató (D#3)
Helyszín: Trafó
A 2011-ben Lábán-díjjal kitüntetett koreográfus új elõadásának a bemutatója.